Name:
Location: Norway

Tuesday, February 27, 2007

Motstand

Jeg skulle ha vært på hyttetur i helga. Planen var på reise på fredag rett etter jobb; hyggelige mennesker med tilholdsted Vestlandet og hyggelige mennesker med tilholdssted på Østlandet - skulle møtes på Finse som er halvveien (eller nesten) , for å gå på ski og spise god mat. Togbillettene var bestilt og betalt og hytta var i orden. Det var blitt gjort forberedelser i form av å låne ski til de som ikke hadde det og tenke på hvem som skulle ha med hva av alt man trenger for en fin helg i fjellet.

Så sporet bergensbanen av.Det var ikke annet å gjøre enn å avlyse. Vi som var isolert vest for fjellet bestemte oss for alikevel ikke gi opp skiplanen. Om ikke annet ta en dagstur på lørdag.

Så begynte folk å falle fra. Noen bestemte seg for at de ikke syntes ski var så gøy alikevel, mens andre ble liggende rett ut med ryggen ut av ledd etter fotballtrening. Tilslutt var vi bare to igjen som ville på ski.

Så ble det varmegrader. Lørdag viste mitt nye termometer 7 varmegrader. Vi bestemte oss for å tolke dette som lokalt ekstremvær (som i Kristiansand sentrum) og dro av gårde mot Ulrikken. Værforholdene var imidlertid ikke mye bedre i Sædal, og etter å ha prøvd med endel klister, endte det med at vi bar skiene på ryggen opp på fjellet. Det tok nesten 2 timer. Der spente vi på oss skiene, som var fulle av klister, og gikk i motvind over vidden. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

4 Comments:

Blogger Oskar said...

Hihi!

Når det gjelder skigåing er det en annen som risikerer å måtte være med på skoleskitur imorgen. Har handla klær til mange tusen for ikke å fryse meg ihjel, og jeg vet allerede nå at dersom ikke Pink Floyd eller Slayer plutselig skulle finne på å spille konsert mens vi er på Øvresetertjærn ved Tryvann imorgen, kan det hende at Unn får hjem en trist og "lei av ski og utevær"-gutt engang imorgen ettermiddag.

10:33 PM  
Blogger Kamilla said...

Det har jeg sannelig aldri tenkt på: lærere slipper aldri unna aktivitetsdag! Da veier det ikke opp med lange ferier og kosetimer før hver høytid - tenkt å være dømt til evig tvangsaktivisering to ganger i året.

4:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Så flink du er Kamilla! En ekte viking er du. Mot i brystet, vett i pannen - går på med hard nakke og jernvilje selv om mer og mer butter imot. Go girl! (Yeeey....;-)

9:34 AM  
Blogger Solveig said...

Det var sannelig mye motgang ja.. Imponerende pågangsmot ;) Håper finseplanen kan gjenopptas, og at det passer for meg å bli med!

10:23 PM  

Post a Comment

<< Home